Вівторок, 07.05.2024, 16:24 | Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість

Офіційний сайт Фан-клубу Футбол

Головна » 2011 » Вересень » 30 » Вражаюча нічия Металіста
20:43
Вражаюча нічия Металіста

Металіст повторив вчорашній сценарій Шахтаря. Хоча моментів мав для перемоги просто безліч.

Втім, починав писатися сценарій зовсім не з-під пера харківського. Ті, хто коли-небудь грав з комп'ютером у футбол, розуміють, як це - починаючому геймеру змагатися з ПК, вибравши при цьому один з найбільш складних рівнів. Ось так і Металіст до перерви грав з "комп'ютером" з Алкмаара. Футболісти АЗ з перших хвилин прибрали м'яч до своїх ніг, залишивши харківських латиносів без їхньої улюбленої іграшки.
 
Уж не знаю, яких таблеток наковталися гості, але при відносно рівної гри без воріт вони відчували себе на полі явно комфортніше господарів. Скажемо більше: була в їхніх діях самовпевненість, якій можна лише захоплюватися. Ось Клаван, скромний, здавалося, б хлопець з Естонії, біля своєї штрафної (!) Пішов в обіграш відразу трьох (!) Суперників і майстерно вирішив це питання. А ось вже Ельм, рослий опорник зі Швеції, ближче до центрального кола хвацько прибрав двох опонентів, показавши, що і у нього з технікою повний порядок. І так далі і тому подібне.
 
Несміливі спроби харківських атак гасилися вже в зародку, а удари Шав'єра і Вільягри з-за меж штрафної були зовсім безпечними - Альварадо в першому таймі був без роботи. Не сказати, що Горяїнов крутився, як білка в колесі, але біля його воріт моменти час від часу виникали. Хоча гол прийшов практично з нізвідки. Клаван, отримавши м'яч на лінії центру поля і бачачи перед собою вільний "коридор", просунувся у напрямку до чужої штрафної і віддав на хід Алтідор. Вільягра намагався сигналізувати про офсайд, але його не було - затримався Торсільері. А форвард збірної США вже знав, що буде робити з м'ячем: лівою прийняв, правою пробив - метрів з 14 в далекий "низ". 0:1.
 
Найцікавіше, що гол ніяк не вплинув на поведінку команд: АЗ як і раніше грав першим номером, Металіст періодично огризався. У такому ключі перший тайм і прикатился до свого фінішу.
 
У дебюті другої половини Вільягра, отримавши передачу від Соси, перспективно пасував в штрафну на Крістальдо - воротар виявився на м'ячі трохи раніше. П'ятьма хвилинами пізніше після зрячого пасу від Гуйє Крістальдо вже вдалося пробити, але і в цій ситуації коста-ріканський голкіпер АЗ не схибив, перевівши м'яч на кутовий. Аргентинський форвард Металіста, який змінив перед матчем зачіску, дуже хотів забити, і на 62 хвилині був дуже близький до цього, підправляючи головою м'яч у ворота після навісу зі штрафного Шав'єра. Тут вже і Альварадо нічого б не зробив, але на виручку йому прийшла штанга.
 
У порівнянні з першим таймом харків'яни помітно додали, а з виходом на заміну Девіча заграли ще веселіше. Раз, другий Марко пробив здалеку. Неточно, але настрій Металіста на те, щоб відігратися, став ще рішучіше. Численні атаки не могли пройти безслідно - суперник таки здригнувся. Соса, змістившись з м'ячем з правого флангу в центр, катнув вліво Тайсону. Той хитнув Марселліса і ударом з лінії півкола поруч зі штангою рахунок зрівняв. 1:1 - і до кінця основного часу матчу ще 15 хвилин.
 
У час, що залишився ні Металіст, ні АЗ на утримання нічийного результату не грали. Кожен з них в кінцівці міг вирвати перемогу, причому останнє слово залишилося за гостями. На 88-й хвилині, після подачі штрафного з правого флангу атаки голландської, своєчасно зіграв на виході Горяїнов, потягли удар головою Вернблоома. У підсумку - 1:1. Могло бути краще, але могло бути і гірше.

Металіст - АЗ 1:1

Голи: Тайсон, 76 - Алтідор, 26
 

Металіст: Горяїнов - Вільягра, Гуйє, Торсільері, Романчук - Едмар, Торрес (Девіч, 70) - Соса, Шав'єр, Тайсон (Шелаєв, 90 +2) - Крістальдо
 
АЗ: Альварадо - Марселліс, Мойсандер, Клаван, Поульсен - Ельм (Віргевер, 77) - Вернблоом, Махер - Беєренс, Алтідор (Бенсхоп, 82), Гудмундссон (Ортіс, 78)
 

Попередження: Торрес, Папа Гуйє, Тайсон - Алтідор, Вернблоом, Поульсен, Ельм


Переглядів: 383 | Додав: Ростислав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Like
Новина
Іспанія здобула перемогуна ЕВРО 2 рази підряд!!! Таке трапляється вперше!!!
Форма входу
Статистика
Пошук
Відео дня
Повідомлення
Хто зараз онлай пишіть все чого не вистача на сайті в форум!!! Будь ласка!!! Ми поважаємо вашу думку!!!
Чат
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Розкажи друзям
Новини
Розкажи друзям