Четвер, 25.04.2024, 13:37 | Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість

Офіційний сайт Фан-клубу Футбол

Головна » 2011 » Листопад » 9 » Блохін: "Головне грати з Німцями на рівних"
23:17
Блохін: "Головне грати з Німцями на рівних"

Сьогодні в конференц-залі навчально-тренувальної бази в Конча-Заспі відбулася прес-конференція наставника збірної України Олега Блохіна.
- Перше, що я хочу сказати, нагнітання обстановки йде колосальне перед грою з Німеччиною. Це вже відчувалося перед іграми з Естонією та Болгарією. Чомусь багато хто думає, що цей матч - визначальний. Але для мене всі товариські поєдинки однакові, це просто підготовка до Євро-2012.
 
З різних причин з обойми збірної випало 10 осіб. Раніше Чигринський, Михалик потім - в обох пошкодження задньої поверхні стегна. У Алієва міозит (чотири дні на відновлення), у Гармаша - пошкодження м'яза стегна. Можливо, ці двоє будуть готові до матчу з Німеччиною. Хачеріді без варіантів - пошкоджена задня м'яз стегна. У Гусєва гнійна ангіна, дай Бог, щоб грав 15-го числа. Не зможе вийти на поле Гай. Те саме з Вороніним - я з ним розмовляв, грати він не буде, ні за збірну, ні за Динамо. У Шевченка пошкоджена щелепа, дають про себе знати наслідки старого ушкодження. Шовковський грав на уколах, у нього рецидив. Ось така підготовка.
 
Поки думаємо - може когось дозаявив, може немає. Сьогодні буде тренуватися чотирнадцять чоловік.
 
- За рахунок чого ви хочете перемогти збірну Німеччини? Як оцінюєте шанси України на Євро?
 
- Я поки не аналізував склад німців, ми сьогодні розбирали матч з Естонією. Гравці, які зіграли в 24 роки, на чемпіонаті світу - що тут сказати. Німеччина відрізняється середньою лінією, де дуже швидкі гравці - Подольські, Мюллер, Гетце, Езіл. При цьому висока команда. Як будемо діяти проти них - будемо вирішувати, коли подивимося, проаналізуємо гру.
 
Які шанси? Раз граємо на Євро, шанси у всіх рівні. Перше завдання - вийти з групи, а там видно буде.
 
- Воронін прибув в розташування збірної?
 
- Воронін прилетів, я його попросив. Була невелика проблема, бо московські лікарі вирішили, що ми їм не довіряємо. Він прилетів, ми поговорили, і полетів. У нього дві зв'язки.
 
- Можливо, відкриєте свої козирі? Кого плануєте дозаявити, на кого звертаєте увагу?
 
- Мені чесно не хотілося б залучати гравців, щоб просто було тренування. Можемо взяти гравців з дубля Динамо, а толку? Наше завдання - розвантажити футболістів, всі ці травми адже не просто так - награлися. Якщо німці підготувалися в психологічному плані - нам буде важко. Головне - намагатися грати на рівних, з піднятими руками виходити не слід. Важливо, що буде гра на новому стадіоні на очах сімдесяти тисяч глядачів.
 
- Чи було за час Вашої тренерської кар'єри таке, що залишалося 14 гравців? Як вийти з такої ситуації?
 
- У тренерській кар'єрі було - у ФК Москва залишилося семеро людей. Додавали молодих гравців. Коли ми обговорювали, кого ставити, вирішили - що тут думати, є 11 - став 11. У збірній такого, звичайно, не було. Так, щоб відразу випало десять осіб ... Треба якось визначатися. По матчах з Естонією та Болгарією можна судити, що певний прогрес є. Команда повинна мати стабільність, але при такому розкладі я нічого не можу зробити. Це не виправдання, якщо буде невдалий результат. Це констатація факту, того, що відбувається в українському футболі.
 
- Як тренер однієї зі збірних, яка гратиме на Євро, як Ви оцінює готовність інфраструктури України до турніру?
 
- Відповідати за готелю не буду, не знаю, що з цим відбувається. Дороги приводять в порядок, це видно. Стадіони побудовані, є невеликі недоробки, але і з цим розберуться. Це дрібниця. Коли я приїхав в Португалію, у мене була віп-стоянка, а місця не було. Доводилося добиратися два кілометри до стадіону пішки. В Україну, думаю, буде одне з найкращих Євро.
 
 
- Можете порівняти підготовку до Євро до підготовки до чемпіонату світу 2006-го року? Був такий же ажіотаж навколо збірної?
 
- Є чемпіонат України, Ліга Європи, Ліга чемпіонів. Збірна ж грає раз на місяць. Про збірну я не чув взагалі нічого. Зараз же, перед грою, зрозуміло, що ажіотаж наростає. Тоді, в 2006-му, полетіли до Туреччини, потім до Швейцарії. У Німеччині було простіше. Сек'юріті і так далі.
 
Для мене зрозуміло, що буде ажіотаж, я нормально до цього ставлюся, як відвести хлопців від цього, - ось завдання. Ми допустили тоді помилку, тому що вважали, що готові до матчу з Іспанією. Ажіотаж нікуди не дінеться.
 
- У Вашому розпорядженні 14 осіб. Будете дозаявляти кого-то до матчу з Німеччиною чи після? Наскільки визначилися зі стартовим складом?
 
- Мені б хотілося, щоб після ігор з Естонією та Болгарією, я б провів якусь ротацію. Але .. На рахунок дозаявленія, я поки не знаю, чи то перед грою з німцями, чи то після. У мене визначився кістяк, з моєї точки зору не зовсім поганий. Просто потрібно ще грати. Коли грає один футболіст, а потім другий, це проблема. Не можу сказати, викличу я кого-то до 11-го числа чи до 15-го. Звати, щоб звати, я не збираюся. Є чотирнадцять, значить, є чотирнадцять. Не зробимо п'ять-шість замін, зробимо три-чотири. У мене своя думка, у хлопців трохи інше. До консенсусу ми, напевно, прийдемо. Соромно, коли 13 чоловік на лавці. Мені не вірять, коли говорю про проблеми з іноземцями в наших командах. А для мене це дилема.
 
- У Вас є улюблений гравець у збірній Німеччини?
 
- Тимощук, коли він грає за Баварію (сміється).
 
У них дуже хороші гравці. Вони виступають в Реалі, в інших топ-клубах. Мені дуже подобається Езіл. За мисленням він мені імпонує, людина творить на футбольному полі, не просто механічно діє.
 
- Не могли б прокоментувати виклик Безуса?
 
- Ми порахували, що людина заслужила. Спочатку він добре проявив себе на юнацькому рівні, потім друга гра так само, третя. Він показав певний рівень, підтримував його. Не факт, що він буде грати, але я дав йому шанс. Можливо, вийде і в стартовому складі. Потрібно дивитися в майбутнє, хтось же закінчить після Євро. А потім потрібні футболісти на відбірний етап. Скористається шансом - добре. Я з ним розмовляв, хорошою нахабства йому вистачає. Нормальний хлопець. Рівень першої команди все ж дуже відрізняється від молодіжної збірної. Гарна перевірка - матч зі збірною Німеччини. Та й австрійці не слабкіше.
 
- Знову викликані Гармаш і Селін. Можна сказати, що вони вже освоїлися в збірній?
 
- Поки що ні. Знову даємо шанс. Йде перевірка, поки вони мене влаштовують, поки що. А що далі буде? Потрібно підтримувати цей рівень. Якщо вони не будуть відповідати йому, вони не потраплять до збірної.
 
- З тих гравців, хто під питанням, але може відновитися. у кого найбільші шанси встигнути набрати форму?
 
- Тільки у Гусєва. Як організм відреагує на цю ангіну, правда, невідомо. Вона ж дає на серці. До того ж, людини 3-4 дні напихали антибіотиками, потрібно вигнати все це. На 11-е число на нього точно не розраховую, на 15-е - можливо.
 
Те же Алієв - міозит, забили м'яз. Шевченко - не можу сказати, стара травма, може бути зачеплений нерв, потрібно дивитися. Хачеріді та Гармаш - теж дуже навряд чи. До того ж, вони вже грали на уколах. Ми ж не будемо гробити людей. Шовковський у разі форс-мажору буде в обоймі, я з ним говорив з цього приводу.
 
- Історія з Романом Нойштедтером вже так заїжджена, але все ж. Він заявив, що готовий змінити паспорт, але з ним не зв'язуються.
 
- Приїжджав батько. І пропав. Я не знаю. Нойштедтера посадимо між лавками збірної України та Німеччини. Захочу - випущу я, захоче Лев - випустить він. Якщо Роману це потрібно - він приїде.
 
Ми його з задоволенням викличемо, якщо він буде мати право виступати за нашу збірну. І якщо буде гідний. Нехай приїде, у них буде перерва, напишіть йому листа, організуйте прес-конференцію, я прийду, сядемо і обговоримо, що і як. А тут не зрозумієш - з одного боку не хочу віддавати німецький паспорт, з іншого хочу українська. Так, він непогано грає за Боруссію, показує якийсь рівень, із задоволенням перевірили б. Але ... Що, мені за нього громадянство оформляти?!
 
- Де Ви бачите слабкі місця німецької збірної?
 
- Дуже збалансована, дуже хороша команда. У відборі зіграла здорово. Мені важко сказати, де у них слабкі сторони. Треба довго посидіти і подумати. Результат? Мене влаштує тільки позитивний.
 
Вже всі навчилися грати проти серйозних суперників - і Ліхтенштейн, і Люксембург. Для мене ця гра - інформація для тренера збірної, хто може грати на Євро-2012. Не сьогодні, а у фіналі Євро. А сьогодні я перевіряю, товариські ігри для цього й існують. Після програшу чехам, я зрозумів, що деякі збірній не підходить, Франції - не та система і не ті гравці. Після перемог теж було багато зауважень. Може бути викликом ще одного-двох, щоб не сталося так, що у нас залишиться одинадцять гравців.
Переглядів: 442 | Додав: Ростислав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Like
Новина
Іспанія здобула перемогуна ЕВРО 2 рази підряд!!! Таке трапляється вперше!!!
Форма входу
Статистика
Пошук
Відео дня
Повідомлення
Хто зараз онлай пишіть все чого не вистача на сайті в форум!!! Будь ласка!!! Ми поважаємо вашу думку!!!
Чат
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Розкажи друзям
Новини
Розкажи друзям