Субота, 20.04.2024, 03:14 | Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість

Офіційний сайт Фан-клубу Футбол

Головна » 2012 » Липень » 2 » ЕВРО2012 в фактах
15:16
ЕВРО2012 в фактах

ЄВРО-2012 від А до Я

Відвідуваність: Понад 1.4 мільйона фанів відвідали матчі на стадіонах - у середньому 46,471 за гру. Найбільша кількість глядачів була зареєстрована на НСК "Олімпійський" під час поєдинку Швеції з Англією (64 640).

Блащиковський: Капітан збірної Польщі та її найпопулярніший гравець забив один із найкрасивіших голів турніру у ворота Росії.

Сотники: На цьому ЄВРО рубіж у сотню матчів у збірній подолали ірландець Дам'єн Дафф, німець Лукаш Подольськи й іспанець Хабі Алонсо. Обоє відзначили цю подію взяттям воріт. Ікер Касільяс, який іще раніше увійшов у клуб сотників, відсвяткував рекордну соту перемогу в складі збірній у фіналі.

Потоп: Через зливу, яка супроводжувалась громом і блискавками, матч України з Францією довелося призупинити на четвертій хвилині. Баталії продовжилися через 58 хвилин.

Схід: Чемпіонат Європи вперше пройшов на сході континенту. Його прийняли Польща й Україна під гаслом "Творимо історію разом". ЄВРО надав упевненості приймаючим країнам, а фани отримали нагоду познайомитися з новими культурами й місцевим колоритом.

Фан-зони: Понад п'ять мільйонів фанів стежили за чемпіонатом у фан-зонах восьми приймаючих міст.

Голи: 76 були забиті в 31 матчах.

Голи головою: Від першого м'яча турніру у виконанні Роберта Левандовського до влучного удару іспанця Давіда Сільви у фіналі - на цьому турнірі головою забивали вдосталь. Загалом - 22 м'ячі або 29% від загальної кількості.

Ірландці: Повернувшись на європейську арену після 24-річної відсутності, збірна Ірландії першою втратила шанси на здобуття трофея. Однак її фани продемонстрували взірцеву підтримку, зокрема в програному матчі з Іспанією.

Наймолодший: Голландець Джетро Віллемс став наймолодшим учасником поєдинку фінальної стадії в історії чемпіонатів Європи, взявши участь у поєдинку з Данією у 18 років і 71 день. Англієць Данні Уелбек, якому 21 рік, став наймолодшим автором гола на турнірі.

Воротарі: Поляк Пжемислав Титонь у стартовому матчі турніру замінив вилученого Войцеха Щенсного та парирував удар Георгіоса Карагуніса з пенальті, зберігши таким чином співгосподарям турніру один заліковий бал. Не гірше за 25-річного колегу діяли й досвідчені Джанлуїджі Буффон та Касільяс, капітани команд-фіналістів. Голкіпер "Ювентуса" проявив свою майстерність у серії 11-метрових у чвертьфіналі, а ефектний сейв Касільяса після удару хорвата Івана Ракитича, можливо, врятував іспанців від раннього вильоту.

Спадщина: Наразі Польща та Україна мають у своєму розпорядженні по чотири стадіони світового класу, а також вдосконалену інфраструктуру, котра готувалася для проведення ЄВРО. На полі команди співгосподарів продемонстрували чималий потенціал, а молоді гравці отримали неоціненний досвід ігор на високому рівні.

Талісмани: Славек і Славко були присутні повсюдно.

Нуль: Саме стільки очок набрала збірна Нідерландів у квартеті В. Уперше на великих турнірах голландці вибули з боротьби, не здобувши жодного залікового балу. Беручи до уваги друге місце на ЧС-2010, це має зачіпати честь помаранчевих.

Найстарші: Голкіпер збірної Греції 38-річний Константінос Халкіас став найстаршим футболістом, що брав участь у матчах фінального турніру. Його партнер Константінос Кацураніс опинився на другій сходинці в списку найстарших форвардів - він на два роки молодший за 35-річного Андрія Шевченка, що очолив цей рейтинг.

Пенальті: Андреа Пірло ударом із пенальті у стилі Антоніна Паненка, здається, деморалізував гравців збірної Англії, коли Скуадра Адзурра в серії 11-метрових переграла суперника в чвертьфіналі. Щось подібне виконав Серхіо Рамос у півфінальному двобої між Іспанією та Португалією.

Відставки: Славен Билич і Дік Адвокат заздалегідь повідомили, що залишать тренерський місток відповідно збірних Хорватії та Росії після закінчення ЄВРО-2012. Заяви на звільнення після турніру написали француз Лоран Блан і голландець Берт ван Марвейк.

Рекордсмени: Збірна Іспанії вперше в історії відстояла Кубок Анрі Делоне, а також уперше тріумфувала на трьох міжнародних турнірах поспіль - ЄВРО-ЧС-ЄВРО. Вісенте дель Боске став першим тренером, який виграв ЄВРО, чемпіонат світу й Кубок чемпіонів.

Шевченко: Головна зірка збірної України привів в екстаз трибуни "Олімпійського" в Києві, коли в стартовому матчі групового раунду двічі відзначився у воротах Швеції, забезпечивши співгосподарям перемогу з рахунком 2:1.

Twitter: 16,5 мільйонів повідомлень у соціальній мережі, що стосувалися теми ЄВРО-2012 було зареєстровано під час турніру. Коли збірна Іспанії забила свій четвертий гол у фінальному двобої, був зафіксований пік активності - 15 358 твітів у секунду, що стало рекордом для спортивної події.

Несподіванка: Звичайно, ці досягнення не зможуть конкурувати з перемогами Данії в 1992-му або Греції в 2004 році, але ці дві країни, не обійшлися без сюрпризів і цього разу - данці переграли голландців у першому матчі групи, а греки поклали на лопатки росіян завдяки єдиному голу свого капітана Карагуніса, який подарував підопічним Фернанду Сантуша путівку в чвертьфінал.

Глядачі: За поєдинками ЄВРО по телевізору спостерігали вболівальники в усій Європі та за її межами. Двобій між Польщею та Росією зібрав рекордну телеаудиторії (14.7 мільйона глядачів у середньому) в приймаючій країні. Англія - Італія став найпопулярнішим чвертьфіналом в історії ЄВРО. Півфінальна дуель Іспанії з Португалією залучила найбільшу глядацьку аудиторію в Іспанії за всю історію (15,5 мільйонів у сенредньому).

Нічого собі: Що ще ми можемо сказати після таких вражаючих голів: Якуб Блащиковський - Росії, перший м'яч Маріо Гомеса у ворота Нідерландів, Златан Ібрагимович - Франції, Самі Хедіра - Греції, другий м'яч Маріо Балотеллі у ворота Німеччини.

Х-фактор: Кріштіану Роналду вивів Португалію в півфінал, Пірло сяяв у складі Італії, проте навіть їх затьмарили футболісти Іспанії, починаючи від справжніх майстрів пасу Хаві Ернандеса та Андреаса Інієсти та закінчуючи захисниками, завдяки зусиллям яких команда пропустила лише один гол на турнірі.

Молодь: Захоплююча команда Німеччини була наймолодшою на ЄВРО. Вона подарувала надію на майбутні титули, хоча до цього зупинялася зовсім поруч із найвищою сходинкою п'єдесталу. За останні чотири роки бундестім на великих міжнародних турнірах тричі програв у півфіналах й одного разу поступився у вирішальному матчі. До слова, здобувши перемогу над Греціює у чвертьфіналі, підопічні Йоахіма Льова встановили рекорд із 15 перемог поспіль у офіційних матчах.

Зоопарк: Тхір Фред у Харкові, слон Чітта в Кракові, кабан Фунтик у Києві - всі вони намагалися стати гідними послідовниками прогнозиста восьминога Пауля, який прославився на ЧС-2010.


Сайт УЕФА


Переглядів: 366 | Додав: Ростислав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Like
Новина
Іспанія здобула перемогуна ЕВРО 2 рази підряд!!! Таке трапляється вперше!!!
Форма входу
Статистика
Пошук
Відео дня
Повідомлення
Хто зараз онлай пишіть все чого не вистача на сайті в форум!!! Будь ласка!!! Ми поважаємо вашу думку!!!
Чат
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Розкажи друзям
Новини
Розкажи друзям