Четвер, 25.04.2024, 18:14 | Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість

Офіційний сайт Фан-клубу Футбол

Головна » 2011 » Липень » 24 » Фінал Копа Америка. Анонс
14:19
Фінал Копа Америка. Анонс
Сьогодні - головний футбольний день літа. Або зими - в Південній Америці зараз протилежна пора року.
Уругвай - Парагвай
24 липня, 22:00, Буенос-Айрес, Монументаль
Арбітр Сальвіо Фагундес (Бразилія)
 
Статистика зустрічей: +31 = 13-23

Пряма трансляція на ТК Футбол
 
Три з половиною тижні пролетіли на одному диханні і ось вже мільйони вболівальників в передчутті вирішальної битви, заради якої все, власне, і затівалося. Двоє щасливчиків, розштовхав усіх, хто попадався їм на шляху, сьогодні вийдуть на поле головного аргентинського стадіону, щоб з'ясувати хто ж з них гідним і заслуженим.
 
Хоча деякими ставиться під сумнів заслуженість самої появи цих збірних у фінальному матчі. Головним чином це відноситься до Парагваю - команда Херардо Мартіно примудрилася опинитися в фіналі, жодного разу за п'ять матчів не вигравши. Але у цієї правди є і зворотна сторона: Парагвай опинився і непереможеним. Взагалі, досить цікаві цифри підносить нам ця Копа - на двох фіналісти здобули лише дві перемоги в десяти матчах, що в два рази менше, ніж у їхніх суперників по півфіналу.
 
Інша претензія до команд - прагматичний стиль, демонстрований збірними під керівництвом нинішніх наставників. Тут вже більше питань до Оскару Табарес - багато хто не розуміє, чому маючи таку розсип зірок в атаці, збірна грає, передусім, з метою не дати показати себе суперникові, вигризаючи, а іноді навіть і вимучівая перемоги. Але ж за результат відповідає тренер - а результат у Табареса є, і який: він повернув збірну Уругваю до числа найсильніших збірних не тільки континенту, а й усієї планети.
 
Наставник парагвайців Тата Мартіно теж має непогані іменами в атаці, але все ж з вибором Табареса це в порівняння не йде. А тому не дивно, що збірна Парагваю слід загальної світової тенденції, і на перше місце ставить організацію, самовіддачу і оборону, використовуючи свої сильні сторони. Правда, гра часом викликає відверте смуток, та й особливим запасом міцності не має. Після прекрасної гри з Бразилією, де лише втрата концентрації коштувала Парагваю перемоги, Херардо Мартіно розмірковував про виправлення подібних помилок. Але вже в наступному матчі конфуз тільки посилився - і парагвайці на плей-офф взагалі відверто закрилися.
 
Мартіно зумів перебудувати команду в самий відповідний момент, але чи зіграє подібна тактика і втретє поспіль? В обох матчах з Венесуелою, відверто кажучи, Гуарані не виглядали командою, здатною перемогти на турнірі. У першому вони реалізували три стандарти, а в другому і зовсім насилу дотягли до серії пенальті. І хоча фінали великих турнірів зазвичай не мають іскрометною грою і завзятий результативністю, та ще й тенденція нинішньої Копи від зворотного, хочеться вірити, що команди все ж хоча б спробують знайти ключики до воріт противника.
 
У Оскара Табареса як і раніше один головний біль - Едінсон Кавані відновлюється після травми і його поява досі під питанням. Ситуація ускладнюється і тим, що президент Наполі Ауреліано де Лаурентіс метає погрозами про серйозні наслідки для Уругваю, якщо вони використовують не готового до гри нападника. Херардо Мартіно ж і сам не зможе бути присутнім на лавці, як і його помічник - такі дисциплінарні наслідки сутички після серії пенальті з Венесуелою. Жоден ж з гравців, крім віддаленого ще в грі Сантани, стягнень не отримав. А ось Роке Санта Крус, як і Кавані, теж оговтується від травми і цілком можливо у фіналі так і не зіграє.
 
На Кубках Америки ці збірні зустрічалися досить часто - 24 рази, і за Уругваєм виявилася рівно половина і один матч. Нащадки гуарані брали верх лише шість разів. Останні чотири зустрічі в рамках Копи не приносили Парагваю радості - в 2004 і 1999 роках Селесте вибивала свого суперника на стадії чвертьфіналу, в 1995 і 1989 брала верх на групових стадіях. Навіть у другій і останній на даний момент переможної для себе Копе в 79-му році Парагвай двічі зіграв з уругвайцями внічию, і вийшов з групи лише завдяки кращій грі з Еквадором. А в цілому Парагвай не може обіграти свого сьогоднішнього суперника на Копах вже 64 (!) Року.
 
Матч вперше на цьому турнірі пройде в Буенос-Айресі, на стадіоні Рівер Плейта монументальний, вважається домашнім для збірної Аргентини. Господарі мріяли побачити у вирішальній грі саме свою збірну, але замість цього побачать там Уругвай, який сьогодні може отримати п'ятнадцятий перемогу на Копах - на даний момент у них з аргентинцями однакову кількість тріумфів. Найголовніше, що зробити це Селесте може на землі свого принципового суперника на її стадіоні - неслабкий клацання по аргентинському самолюбству.
 
Попередні склади:
 
Уругвай: Муслера, М. Перейра, Лугано, Вікторина, Касерес, Перес, Аревало Ріос, А. Перейра, Гонсалес, Суарес, Форлан
 
Парагвай: Вільяр, Верон, Да Сильва, Алькарас, Торрес, Віра, Баррето, Ріверос, Естігаррібія, Вальдес, Барріос
 
Переглядів: 431 | Додав: Ростислав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Like
Новина
Іспанія здобула перемогуна ЕВРО 2 рази підряд!!! Таке трапляється вперше!!!
Форма входу
Статистика
Пошук
Відео дня
Повідомлення
Хто зараз онлай пишіть все чого не вистача на сайті в форум!!! Будь ласка!!! Ми поважаємо вашу думку!!!
Чат
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Розкажи друзям
Новини
Розкажи друзям