Четвер, 25.04.2024, 23:52 | Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість

Офіційний сайт Фан-клубу Футбол

Головна » 2011 » Жовтень » 19 » Шахтар - Зеніт.Напередодні
21:34
Шахтар - Зеніт.Напередодні

Середа, Донецьк, стадіон Донбас Арена, 21.45, арбітр Франк Де Блекере (Бельгія)
Пряма трансляція на 1 +1
 
За іронією долі саме протистояння з російським чемпіоном стане для донецького Шахтаря вирішальним у нинішній Лізі чемпіонів. Зіграно вже два тури, а Гірники з одним очком в активі замикають турнірну таблицю в квартеті G. Можливість виправити настільки жалюгідний стан у оранжево-чорних безумовно є. Немає в них лише права на помилку. Перемога - і Шахтар повертається в число фаворитів своєї групи, поразка - і шансів на вихід в плей-офф у Гірників практично не залишається.
 
Саме такі матчі прийнято називати визначальними. Саме в них вирішуються долі не тільки команд, а й уболівальників. Це прекрасно розуміють і самі футболісти. Так що важко навіть уявити, під яким психологічним тиском вони зараз знаходяться. Для такої амбітної команди як Шахтар виліт з Ліги чемпіонів стане справжнім провалом. Одним словом, підопічні Луческу повинні вийти сьогодні на смарагдовий газон Донбас Арени надмотивований, готовими зубами вигризати кожен м'яч і холоднокровно реалізовувати свої моменти, яких, здається, сьогодні буде не так багато, як у двобої з АПОЕЛом.
 
Благо справа, у внутрішньому чемпіонаті у донеччан справи йдуть непогано. Нехай і з великими труднощами, але в неділю була обіграна Таврія. Вольова перемога в настільки драматичному матчі повинна надати Гірникам впевненість у собі та своїх силах.
 
Звичайно ж, в такому важливому матчі ні про які експериментах зі складом не може бути й мови. З перших хвилин на поле донецького стадіону вийдуть найсильніші виконавці, наявні у Луческу в розпорядженні. Ламати голову румунському фахівцю не доведеться, адже кадрових проблем у Шахтаря практично немає. Зіграти сьогодні не зможе тільки Ярослав Ракицький, що продовжує відбувати дискваліфікацію за видалення в матчі з Порту. Невелике пошкодження отримав і інший центральний захисник - Олександр Кучер зламав палець на руці, але, швидше за все, саме він і складе пару Дмитру Чигринському. На флангах захисту зіграють Разван Рац і Даріо Срна, ліворуч і праворуч відповідно. За центральний плацдарм боротимуться мало не самі стабільні гравці оранжево-чорних Томаш Хюбшман і Фернандіньо. Не виникає особливих сумнівів і щодо трійки атакуючих хавів. На лівому фланзі розміститься, напевно, найкращий у складі Гірників в нинішньому сезоні Вілліан, за праву бровку відповідатиме набрав чудову форму Дуглас Коста. У центрі, швидше за все, буде діяти Жадсон. На вістрі атак донеччан розташується Луїс Адріано.
 
Якщо більшість футболістів Шахтаря знаходяться в повному здоров'ї і відмінному настрої, то пітерський Зеніт підходить до матчу у Донецьку з повним лазаретом. Лучано Спаллетті не зможе розраховувати на послуги свого капітана і кращого бомбардира - Анюков і Кержаков навіть не прилетіли до Донецька. Не в найкращій формі знаходяться Бистров і Крішіто. Якщо перший просто не встиг набрати форму після важкої травми, то другий отримав ушкодження паху в матчі за свою національну збірну тижневої давності. Одним словом, Спаллетті є, над чим поламати голову, але здається, такий досвідчений фахівець знайде вихід з цієї ситуації. Отже, місце у воротах пітерського клубу займе В'ячеслав Малафєєв. Зліва в обороні зіграє Крішіто, в центрі розмістяться Ніколас Ломбертс і повернувся після дискваліфікації Бруну Алвеш. На правому фланзі діятиме Лукович, який попри свою "левоногость" непогано замінив Анюкова в матчі з московським Динамо. У центрі поля розташується трійка Широков-Денисов-Зирянов. В атаці ж зіграють Данні-Файзулін-Бухаров. Останній і буде ярковираженним форвардом. Зазначимо, що в сьогоднішньому матчі може відбутися повернення Сергія Семака, проте мало віриться, що досвідчений півзахисник вийде на поле з перших хвилин.
 
Але є у Зеніта перед Шахтарем і певні переваги. Насамперед, це відсутність психологічного тиску. Навіть у разі поразки пітерці збережуть за собою непогані шанси на вихід в плей-офф Ліги чемпіонів. Хоча з іншого боку цей фактор може зіграти з підопічними Спаллетті злий жарт. Адже на зміну спокою може прийти розслабленість. Якщо таке трапиться, то Зеніту буде ой як непросто накивати п'ятами з Донбас Арени.
 
Орієнтовні склади:
 
Шахтар: Рибка - Срна, Чигринський, Кучер, Рац - Хюбшман, Фернандіньо - Коста, Жадсон, Вілліан - Адріано
 
Зеніт: Малафєєв - Лукович, Ломбертс, Бруну Алвеш, Крішіто - Зирянов, Широков, Денисов - Файзулін, Данні - Бухаров
 
Травмовані: Анюков, Кержаков (обидва - Зеніт)
 
Дискваліфіковані: Ракицький (Шахтар)
 
Слова
 
Мірча Луческу, головний тренер Шахтаря:
 
"Зеніт - команда, добре підготовлена ​​фізично. За рахунок вертикальних передач пітерці швидко доходять до штрафної суперника без довгого контролю м'яча. Граничні швидкості, на яких грає Зеніт, мають на увазі велику кількість помилок. Є в пітерців два супергравця Кержаков і Данні, не знаю, правда , чи зіграє завтра Олександр. І в однієї, і в іншої команди є проблеми. Ми, багато атакуючи, залишаємо вільні зони ззаду, тому контратаки суперника будуть дуже небезпечними. Ми спробуємо менше ризикувати, будемо ефективними в атаці ".
 
Лучано Спаллетті, головний тренер Зеніту:
 
"Шахтар - це дуже технічна команда, в якій грає іншого бразильців. Щоб використовувати свої сильні сторони, господарі намагатимуться грати на нашій половині поля, довго контролювати м'яч. Ми ж постараємося не отдовать супернику м'яч, але Луческу говорить, що ми вміємо робити це гірше , так що будемо відсиджуватися в своїй штрафній. Тим не менш, ми постараємося пару раз перейти на чужу половину поля і пару разів ударити по воротах ".
 
Дмитро Чигринський, захисник Шахтаря:
 
"Кожен матч у Лізі чемпіонів принциповий. У тій ситуації, в якій ми опинилися, кожен поєдинок важливий. І неважливо, звідки Зеніт, з Росії або з якої-небудь іншої країни. Не важливі їхні титули. Значення має тільки та ситуація, в якій ми опинилися. Адже відступати вже нікуди ".
 
Сергій Семак, півзахисник Зеніта:
 
"Безумовно, втрати у нас є, але на полі буде грати команда. Переможе той, хто краще готовий. Хоча, звичайно, буде не вистачати Кержакова і Анюкова. Мабуть, єдиною перевагою Шахтаря є те, що вони грають удома. В інших же аспектах обидві команди рівні ".
 
Разван Рац, захисник Шахтаря:
 
"Всі вже звикли, що Шахтар грає в атакуючий футбол, комбинативной, створюємо багато моментів. У матчі з Зенітом ми не будемо від цього відмовлятися. Але з іншого боку нам слід бути гранично акуратними. Неминучим наслідком масованих атак є велика кількість вільних зон ззаду. Зеніт ж класно грає на контратаках. Так що нам потрібно бути акуратними і спокійно контролювати м'яч ".
Переглядів: 370 | Додав: Ростислав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Like
Новина
Іспанія здобула перемогуна ЕВРО 2 рази підряд!!! Таке трапляється вперше!!!
Форма входу
Статистика
Пошук
Відео дня
Повідомлення
Хто зараз онлай пишіть все чого не вистача на сайті в форум!!! Будь ласка!!! Ми поважаємо вашу думку!!!
Чат
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Розкажи друзям
Новини
Розкажи друзям