П`ятниця, 29.03.2024, 12:53 | Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість

Офіційний сайт Фан-клубу Футбол

Головна » 2011 » Вересень » 3 » Прокляття останніх хвилин
17:13
Прокляття останніх хвилин

Українська збірна знову примудрилася програти, пропустивши гол під кінець зустрічі.
Це було б смішно, якби не було так сумно. Третій матч поспіль збірна України Олега Блохіна пропускає на останніх хвилинах гол, який призводить до поразки. Тепер ця проблема вже не виглядає випадковим випадком чи нещастям, це якийсь системний збій, потрібно вживати заходів для його усунення. Терміново.
 
А як же все добре починалося ...
 
За складом Олега Блохіна були питання до стартового свистка, однак перші хвилини дали відповідь на всі питання. Наставник поставив у стартовий склад дуже легкий і швидкий склад, українці не мали наміру довго тримати м'яч, тріо Ярмоленко - Девіч - Коноплянка за підтримки Вороніна повинні були швидко переходити з оборони в атаку, переміщатися. Вибір дебютанта Бутко в такій ситуації виглядає рішенням з цієї ж області, він швидше і небезпечніше на фланзі, ніж Федецький. Правда, відразу слід зазначити, що в атаку новачок національної команди соромився ходити.
 
План на гру спрацював на диво швидко. Євген Коноплняка набув активний відбір м'яча на половині поля суперника, змусивши помилитися противника, швидко віддав на Девіча, який в один дотик вивів один на один Ярмоленко, і Андрію залишалося тільки пробити повз голкіпера. Не минуло і 20-ти секунд з моменту старту поєдинку!
 
Невідомо, наскільки гол зіпсував настрій гостям, але українці явно отримали додаткову ін'єкцію адреналіну, заробивши з подвоєною активністю. Було багато цікавого: швидкі атаки, обіграш, виходи на ударну позицію. У деяких моментах не завжди вистачало взаєморозуміння з партнерами Вороніну, що виконував роль плеймейкер, але все одно гостроти біля воріт збірної Уругваю було чимало. Фактично України перегравала одну з кращих команд світу останніх років.
 
Важливою проблемою було те, що українці не могли постійно знаходити можливості для ударів. За винятком пострілів з далекої дистанції Ярмоленко і Вороніна, наші хлопці практично не били по воротах. Багато разів були ситуації, коли з мови у глядачів зривався крик "Ну ж, бий!", Але самого удару після цього не слід було. І начебто з останнім пасом проблем не було, скоріше, гравцям не хотілося бити з будь-якого положення, а будь-яка спроба поліпшити ситуацію приводила до втрати м'яча.
 
Наприкінці першого тайму Уругвай став показувати, як слід все атаки завершувати ударами. Луїс Суарес чи не перший раз зачепився за м'яч перед штрафним збірної Україні на 41-й хвилині, після чого швидко знайшов можливість для удару і влучив у штангу. А потім Альваро Гонсалес і зовсім далеким ударом забив. Правда, в голі не стільки заслуга уругвайця, скільки помилка Шовковського.
 
Про цю помилку воротаря стали забувати вже через хвилину, коли українці провели хорошу атаку. Ярмоленко на правому фланзі розкрутив опонента і прострілив у штрафну, Коноплянці вдався сильний і точний удар під поперечину. В принципі, цілком логічно, що Україна виграла перший тайм, будь-який інший результат по такій грі був би невдалим для господарів поля.
 
Другу половину українці почали ще більш агресивно, ніж першу. Муслера двічі поспіль врятував свою команду після ударом Вороніна і Девіча, Гай увірвався в штрафну на простріл справа, але в нього удар не вийшов. Моменти були, гра була, пристрасть. Залишалося справа тільки за голами, і, здавалося, вони не за горами.
 
А трапився гол у ворота Шовковського. Після подачі стандарту Дієго Лугано втік від опікуна і підрізав м'яч у дальній кут воріт.
 
У матчі це вже був далеко не дебютний гол, проте він став першим, який дійсно змінив гру. Збірна Україна, таке враження, відмовлялася розуміти відбуваються на полі події. Незважаючи на один з кращих матчів за останній час і великий ігровий перевагу - збірна Україна не вела в рахунку. Можливо, в негативному плані вплинула на гру і заміна Девіча на Селезньова, хоча слід визнати, що Марко був не таким активним в перші хвилини другого тайму. Та й трохи загубилися його нерозлучні друзі до перерви Ярмоленко і Коноплянка. Напевно це мудрий Оскар Табарес вказав на те, як правильно слід опікати цих невідомих йому досі гравців.
 
Частіше почав просідати і центр поля, з'явилися помилки у центральних захисників, хоча до цього обидві зв'язки і Тимощук - Гай, і Кучер - Ракицький виглядали здорово. Втім, гостріше були моменти все-таки у господарів поля. Добре видали вистрілював Ракицький, Селезньов не зумів зорієнтуватися у штрафному після відскоку, в обох випадках здорово зіграв воротар.
 
Напевно, нічия в грі з таким іменитим суперником і при цьому з настільки пристойною грою стала б хорошим результатом. Були б розмови про прогрес, ріст, правильному шляху пошуку своєї гри. Після поразок про таке не завжди прийнято говорити, тим більше що для Україна товариських матчів більше немає. Синдром останніх хвилин проявився на 87-й - Ракицький з Кучером не розібралися в ситуації, втративши позиції в середині поля, ніж швидко скористалися Суарес і вийшов на заміну Абель Фернандес.
 
Знову ...
 
Україна - Уругвай 2:3
Голи: Ярмоленко, 1, Коноплянка, 45 - Гонсалес, 43, Лугано, 61, Ернандес, 87

Україна: Шовковський, Бутко, Кучер, Ракицький, Шевчук, Тимощук, Гай, Коноплянка (Калиниченко, 79), Воронін, Ярмоленко, Девіч (Селезньов, 60)

Уругвай: Муслера, Максі Перейра, Лугано (Коатес, 74), Годін, М. Касерес, Егурен, Перес (Гаргано, 64), Альваро Гонсалес (Ернандес, 79), Крістіан Родрігес (Рамірес, 64), Суарес, Кавані

Попередження: Гай - Егурен
Переглядів: 386 | Додав: Ростислав | Теги: Уругвай виграє в Харкові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Like
Новина
Іспанія здобула перемогуна ЕВРО 2 рази підряд!!! Таке трапляється вперше!!!
Форма входу
Статистика
Пошук
Відео дня
Повідомлення
Хто зараз онлай пишіть все чого не вистача на сайті в форум!!! Будь ласка!!! Ми поважаємо вашу думку!!!
Чат
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Розкажи друзям
Новини
Розкажи друзям