П`ятниця, 26.04.2024, 00:22 | Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість

Офіційний сайт Фан-клубу Футбол

Головна » 2011 » Вересень » 28 » Шахтар - АПОЕЛ. Напередодні
21:34
Шахтар - АПОЕЛ. Напередодні


Середа, Донецьк, Донбас Арена, 21:45, арбітр Роберт Шергенхофер (Австрія).
Пряма трансляція на 1 +1.
 
Після не дуже вдалого візиту в Порту в другому турі Ліги чемпіонів донецькому Шахтареві належить зустрітися з кіпрським АПОЕЛом. Після жеребкування саме представників невеликої острівної держави записували в головні аутсайдери квартету G, проте підопічні Івана Йовановича вже показали своє справжнє обличчя, перегравши пітерський Зеніт.
 
Можна не сумніватися, що поразка у першому турі від Порту накладе свій відбиток на сьогоднішню гру. Донеччани отримали серйозний психологічний удар, поступившись у першому для себе єврокубковому матчі. Перебуваючи на останньому місці в групі, Шахтар не має права на помилку. Це прекрасно розуміють і самі футболісти. "Нам нікуди відступати", - ці слова Генріха Мхітаряна свідчать про граничну зарядженості команди на перемогу. Не простять втрату очок у поєдинку з АПОЕЛом і вболівальники. Нехай, за словами Луческу, кіпріоти за силою можна порівняти з іншими учасниками групи, але всі ми чудово розуміємо, що коуч Шахтаря, кажучи це, трохи лукавив. Одним словом, у помаранчево-чорних немає іншого виходу, окрім перемоги над АПОЕЛом, якщо ж вони, звичайно, збираються втілювати в реальність свої амбітні цілі.
 
Правда, щоб здобути сьогодні перемогу, Мірчі Луческу доведеться вирішити кілька серйозних проблем, насамперед, кадрового характеру. Наставник Гірників не зможе розраховувати відразу на трьох ключових гравців: Фернандіньо досі не відновився після пошкодження, отриманого в матчі з Ворсклою, а Чигринський з Ракицьким пропустять гру через дискваліфікацію. Таким чином, стартовий склад Шахтаря прийме наступний вигляд. У воротах розташується Олександр Рибка. На лівому фланзі оборони зіграє Разван Рац, на правій бровці діятиме Даріо Срна. За найбільш проблемну центральну зону відповідатимуть Кучер і Кривцов. З парою опорних півзахисників також не виникає жодних питань: боротися за територію в центрі поля будуть Хюбшман і Мхитарян. Навряд чи Луческу буде експериментувати і з передньою лінією: роль єдиного форварда дістанеться Луїсу Адріано, якому допомагатимуть Вілліан, Жадсон і чудово проявив себе в матчі з Динамо Коста.
 
На відміну від Шахтаря команда Івана Йовановича підходить до сьогоднішнього поєдинку фактично без втрат. Найбільш проблемною бачиться позиція центрального захисника. Повноцінну заміну досвідченим Контісу, що переніс серцевий напад і завершив кар'єру, кіпріоти досі не знайшли. З цією метою був підписаний Кака, проте навряд чи ми побачимо цього бразильця в стартовому складі. Зі стартових хвилин в парі з Паулу Жорже, швидше за все, вийде Олівейра. На флангах будуть діяти Пурсайтідес і наш добрий знайомий Вільям Боавентура, праворуч і ліворуч відповідно. Незважаючи на досвід вищеперелічених виконавців, а наймолодшому з них 30 років, захист не є сильною стороною АПОЕЛ. Чого не скажеш про напад. Саме цій лінії і стоїть Гірникам побоюватися найбільше. Трічковскі, Мандука і Аілтон здатні завдати проблем будь-якого суперника, і Шахтар навряд чи стане винятком. Допомагати їм у цьому намірі буде технічний Марсін.
 
З психологічної точки зору кіпріотам буде значно простіше, ніж Гірникам. Саме потрапляння у групу є для АПОЕЛ досягненням і в разі поразки футболістам ніхто поганого слова не скаже. Як заявив Йованович на передматчевій прес-конференції, команда грає для себе, у своє задоволення. Природно, в таких умовах футболістам простіше розкріпачитися і проявити всі свої найкращі якості. Крім того, перемога в першому турі над Зенітом повинна була вселити в сьогоднішнього суперника Шахтаря впевненість. Можна сказати точно, що кіпріоти сьогодні на поле Донбас Арени дадуть справжній бій своєму більш іменитому супернику.
 
Шахтар (орієнтовний склад): Рибка - Срна, Кучер, Кривцов, Рац - Хюбшман, Мхітарян - Дуглас Коста, Жадсон, Вілліан - Луїс Адріано
 
АПОЕЛ (орієнтовний склад): Хіотіс - Пурсайтідес, Паулу Жорже, Олівейра, Боавентура - Пінту, Мораєш - Трічковскі, Марсін, Мандука - Аілтон
 
Дискваліфіковані: Ракицький, Чигринський (обидва - Шахтар)
 
Травмовані: Фернандіньо - Белаід
 
Слова
 
Мірча Луческу, головний тренер Шахтаря:
 
"Це організована команда, з хорошим тренером на чолі. Їхній стиль гри схожий на наш. Він базується на гарному контролі м'яча, на високому індивідуальній майстерності. Ми зробимо все можливе, щоб не відчути відсутність ключових гравців основи. Ми постараємося так організувати нашу гру, щоб домогтися позитивного результату. У даній ситуації це найголовніше ".
 
Генріх Мхітарян, півзахисник Шахтаря:
 
"Це дуже хороша команда з сильними футболістами. Але ми повинні зробити все, щоб перемогти в завтрашній грі. Вона має величезне значення для нас. Ми програли два останні матчі в Лізі чемпіонів. Далі відступати нікуди. Ми повинні набирати очки і, врешті-решт , вийти в наступний раунд ".

 
Олександр Рибка, голкіпер Шахтаря:
 
"Зараз всі команди вміють як атакувати, так і оборонятися, а тому перемога АПОЕЛ над Зенітом несподіванкою для мене не стала. Бути може, пітерська команда не змогла як слід налаштуватися на той матч, а кіпріоти цим скористалися і взяли дуже важливі для них три очки . Особисто я думаю, що всі команди, які беруть участь в груповому етапі Ліги чемпіонів, вміють грати у футбол і здатні досягати позитивного результату ".
 
Іван Йованович, головний тренер АПОЕЛ:
 
"Ми будемо грати з винятковою командою, яку я відношу до десятки найсильніших у Європі. Стиль Шахтаря близький мені по духу, у Шахтаря винятковий тренер. Це команда, яка за останні 15-16 ігор зазнала поразки тільки один раз - від Барселони. Тим не Проте, ми повинні будемо довести своє право перебувати в Лізі чемпіонів, продемонструвавши хорошу гру. Шахтар - це королі пасів, команда дуже талановита у своїй грі ".
 
Саввас Пурсайтідес, захисник АПОЕЛ:
 
"Всі гравці дуже серйозно ставляться до кожної гри Ліги чемпіонів. Ми не обговорюємо ігор і не розслабляємося. Немає більш важливих або менш важливих ігор. Ми щоразу однаково налаштовуємося на перемогу".
 
Іван Трічковскі, півзахисник АПОЕЛ:
 
"Знаємо, що Шахтар дуже сильна команда, у складі якої виступає дуже багато класних футболістів. Але і ми докладемо всіх зусиль, щоб показати свій максимальний потенціал і добитися прийнятного результату".
Переглядів: 373 | Додав: Ростислав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Like
Новина
Іспанія здобула перемогуна ЕВРО 2 рази підряд!!! Таке трапляється вперше!!!
Форма входу
Статистика
Пошук
Відео дня
Повідомлення
Хто зараз онлай пишіть все чого не вистача на сайті в форум!!! Будь ласка!!! Ми поважаємо вашу думку!!!
Чат
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Розкажи друзям
Новини
Розкажи друзям